Дестинация

Добрич, Кърджали, Златоград, Добрич

Дати

18.10.2024

Цена

272 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН Отпътуване от Добрич-стоматологията в 05.00 ч.Варна,ул.Антим 1 в 06.00 ч.Редовни почивки по пътя. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев -един от най-мощните духовни центрове в България. Следва-Посещение  на Фолклорна къща “Гърнатскине Конаци“-нещо наистина ново,с което младият народен певец Филип Синапов ще ви впечатли.Идеята му за изграждане на „Гърнатскине коняци“ е да показва и предава знанията и уменитята,които сам е усвоил,на всеки посетител.Всичко,което ще видите,е постигнато с много труд,време,търпение и със собствени средства-да се опази духът на Родопа планина.
Отпътуване за Златоград.Настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН  Закуска.Свободно време в Златоград за празника на скарата.Из целия град са разположени скари,които димят отрано – сръбски ущипци,румънски мичита,гръцки гироси,турски дюнери.Всичко това гарнирано със съответната музика,песни и танци.
Пожелание-самостоятелно разглеждане на забележителностите на Златоград. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Най- забележителната атракция в етнографският ареален комплекс „Златоград” е въртяното кафе на пясък. Не пропускайте да опитате и от него. Единственото място в България, където се предлага въртяно кафе на пясък, е Златоград. Въртяното кафе е една от емблемите на града. Традицията се спазва от над 100 години и е пренесена от Сирия.
Вечеря.Свободно време.Нощувка.
 
3 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Перперикон -археологически комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000г през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост.
Ще посетим и Каменните гъби.
Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 20.00ч.
 
Офертата не включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Перперикон – 6 лв.;
 • Входна такса Фолклорна къща „Гърнатскине конаци“-5 лв. + беседа;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100004986  гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Златоград;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев;
 • Посещение на фолклорна къща „Гърнатскине конаци“ (без включена входна такса);
 • Посещение на Перперрикон (без включена входна такса);
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация