Дестинация

Варна, Букурещ, Варна

Дати

11.05.2024

Цена

181 лв

Място на потегляне

Варна ДобричМаршрут: Варна- Терме Букурещ- Солна мина Сланик Букурещ-Варна

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Добрич –стоматологията в 04.30 ч.Варна,ул.Антим 1 в 05.30 ч.,Шумен-пети километър в 06.30 ч.,Русе –бензиностанция OMV в ж.к. Дружба в 08.30 ч.Преминаване през ГКПП-Дунав мост.

Следва посещение на Музея на селото, намиращ се на езерото Херастрау. Основан през 1936г, този прекрасен ансамбъл от над 300 жилища, работилници, църкви, вятърни мелници, преси и други структури на Румъния. Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш, с техните резби и покриви, както и носещи греди, издълбани с животни и ловни сцени, Адам и Ева, Дървото на живота, слънца и луни. Други акценти са сламените къщи от окръг Алба, както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения; колоритно обзаведени имоти от Молдова; вятърни мелници на окръг Тулча. Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи в Марамуреш. Музеят на селото разполага с магазин за сувенири, който се определя като най-доброто място в града, където може да си закупите фолк предмети на изкуството, включително текстил и костюми, керамика и дървени предмети.

Отпътуване за Терме Букурещ- най-големият SPA и уелнес комплекс в Европа, е идеалното място за релакс и забавления. Най-новата екзотична градска дестинация в северната ни съседка, ще ви очарова с над 500 палми, 800 хиляди екзотични растения, разнообразна тропическа растителност и постоянна температура от 30 градуса през цялата година.

Отпътуване за хотела.Настаняване.Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Пожелание и срещу доплащане –Екскурзия до  солна мина Унирея в  Сланик. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро… До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути.

Връщане в Букурещ. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента.Пешеходна разходка из малките улички на старата част на Букурещ известен с калдъръмените си романтични улички.
Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 20.00 часа.

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Солна мина Унирея в Сланик -20 лева (при мин. 20 туриста)
 • Входна такса за солна мина – 40 леи за възрастни, 35 леи за пенсионери Деца от  3 г. до 18 г.– 30 леи /деца под 3 год. – безплатно /цените са за групи над 20 човека.При по малка бройка цената е с 5 леи по висока;
 • Входна такса за музея на селото – възрастни -30 леи,пенсионери -15 леи,ученици и студенти -8 леи (за намаленията на пенсионери,ученици и студенти,трябва да се представят документи );
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв, на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 • Входна такса за зона Galaxy в SPA център Therme (за 3 часа) – 56 леи за възрастен, 46 леи за студент или лице над 65г, 39 леи за деца от 3 до 14г;
 • Входна такса за зона The Palm в SPA център Therme (за 3 часа) – 74 леи за възрастен, 64 леи за студент или лице над 65г (деца под 16г не се допускат);
 • Входна такса за зона Elysium в SPA център Therme (за 3 часа) – 95 леи за възрастен (деца под 16г не се допускат).

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Букурещ- хотел „Hello“2*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Терме Букурещ (без включена входна такса);
 • Посещение на Музея на селото (без включена входна такса);
 • Посещение на Букурещ;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Пътни и гранични такси;
Вход Регистрация