Дестинация

Варна, Истанбул, Варна

Дати

27.04.2024

Цена

199 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН: Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 21.00 ч. Кратка почивка на бензиностанция Лукойл –Слънчев бряг.Отпътуване от Бургас -бензиностанция OMV до хотел Мираж в 23.00 ч.Преминаване през ГКПП-Малко Търново. Кратка спирка за закуска и тоалет на „Кар бей“. Пристигане в Истанбул около 07.00 ч.
2 ДЕН  Следва посещение на една от най-добрите кожени фабрики в Истанбул (включено в цената).
Отпътуване за фабрика за производство на локум (включено в цената).
Следва пожелание и срещу допълнително заплащане – разходка с корабче по Босфора –„Разходка между два континента“.Ще се насладим на красота и романтика между два континента.Ще минем под моста „Ататюрк“,свързващ Европа с Азия,както и покрай двореца „Долмабахче“, „Чираган Палас“-бившата султанска резиденция,превърната в един от най-скъпите хотели в света,квартал „Ортакьой“-любимото място на истанбулските младежи,отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“,летния султански дворец „Бейлярбей“,Кулата на девицата и др.Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента.Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул.Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг.Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци на Истанбул,ще минем под континенталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива.На палубата на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе,както и безалкохолни напитки. (Цена на екскурзията – 25 евро).
Екскурзия (35 евро)до Азиатския бряг-джамията Чамлъджа и ловния султански дворец Кючюксу.
Екскурзията започва с преминаване по междуконтиненталния мост над Босфора в посока Азиатския бряг. Продължаване за едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на ловния дворец на Османските султани – Кючюксу сарай.
На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени.
Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа,която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Продължаване за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.
Около 21.00 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.
Настаняване в хотела.
3 ДЕН  Закуска. Отпътуване за парк Емирган-парка с лалетата.Отпътуване за България. По желание – посещение на новия най-голям Аквариум (30 евро)на Балканите или шопинг в МОЛ Форум.  Отпътуване за България.
Пристигане във Варна-късно вечерта.
 
Офертата не включва:
 • Разходка с кораб по Босфора – 25 евро;
 • Екскурзия до Азиатската част и WATER GARDEN ISTANBUL – Цена: 35 евро (при мин. 20 човека),посещение на джамията Чамлъджа, входна такса за двореца Кючюксу,екскурзовод по време на цялата екскурзия.
 • Входна такса за Аквариума  – 30 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. -2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374 гр. Варна.
 
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*;
 • Водач представител от фирмата;
 • Екскурзовод –представител на турската фирма партньор;
 • Посещение на кожена фабрика;
 • Посещение на фабрика за локум;
 • Посещение на парк Емирган -парка с лалетата;
 • Посещение на Мол-Форум;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация