Дестинация

Добрич, Варна, Тасос, Александруполи, Варна, Добрич

Дати

26.09.2024

Цена

375 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
1 денОтпътуване от Добрич-стоматологията в 02.45 ч.Варна, ул. „Антим I” в 4.00 ч.,/отпътуване от Бургас в 6:00 ч. от бензиностанция OMV до МЕТРО по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още  къщата и паметника на Мехмет Али. Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти, от където ще се качим на ферибот  до най-красивия егейски остров- Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.). Настаняване в хотела. Нощувка.
 
2 ден - Закуска. Свободно време. По желание: целодневна панорамна обиколка на Зеления остров. Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технологитя по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.
 Следва посещение на женския православен манастир "Св. Архангел Михаил". Тук се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.
Ще разгледаме и местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славяещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.
Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела.
Пожелание (срещу допълнително заплащане) - Таверна с гръцка музика. Нощувка.
3 ден  Закуска.Свободно време за плаж.Нощувка.
4 ден - Закуска. Рано сутринта отпътуване за България.  По пътя ще посетим град Александруполис. Ще направим кратка  почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар. Фарът започва работа на 1-ви юни 1880 г., със своята височина от 27 метра над морското равнище, той безпогрешно направлява корабите в откито море до пристанището. Посещение на Порто Лагос.Ще посетите манастира „Св.Никола”-уникално украшение в региона,място за спокойствие и размисъл.
Към 13:00 ч. се отправяме към България.
 Пристигане в градовете- късно вечерта.
 
В цената не са включени:
 • Панорамна обиколка на остров Тасос- 15 евро;
 • Доплащане за фериботна такса – 15 евро (задължително);
 • Вечери в ресторанта на хотела-24 евро;
 • Таверна – 35 евро;
 • Такса хотел- 3 евро на стая на вечер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 години-10 лв.
 • Разходи от личен характер
 
 
 
 
*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.
 
 
Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването. 
Записване и начин на плащане: внасяне на  депозит в размер на 30 % от цената на офертата при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40  пълноплащащи туристи;
 
Забележки:
  Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.
 
 1.  Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 
 1. По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.
 2. Гърция: - парична единица - евро;  няма допълнителни визови и санитарни изисквания
 3. Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 4.  
 5. Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 6. Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 0370010004374 гр. Варна.
 
 
 

       Пакетната цена  включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със  закуски в хотел 3*;
 • Пътни и магистрални такси; 
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на гр.Кавала , гр. Александруполис и Порто Лагос;
Вход Регистрация