Дестинация

Добрич, Велико Търново, Добрич

Дати

06.09.2024
22.09.2024

Цена

63 лв

Място на потегляне

Варна Добрич

Програма:

Отпътуване от Добрич –стоматологията в 08.00 ч.,Варна,ул. Антим 1 в 09.00 ч.,от Шумен (бензиностанция OMV) в 10.00 ч.

Кратка почивка.

Отпътуване за Арбанаси.Кратка разходка в градчето.Посещение на Арбанашки манастир Света Богородица. В днешно време той е действащ женски манастир. Първоначално манастирът е изграден по време на Второто българско царство. Храмът на манастир “Света Богородица” е изложена чудотворната икона “Света Богородица Троеручица”, на която се носи славата, че помага на онези, които истински вярват. Приема се, че иконата е донесена през 13-ти век от Атон, през турско е скрита, според преданието, намерена е случайно от овчарче, пасяло животните си на ливадите около църквата.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Велико Търново – град с богата история,култура и традиции.

Следва пешеходна разходка по Самоводската чаршия.Свободно време.

В 20,00 часа трябва всички да сме на площадката пред Царевец. Започва „Звук и Светлина”.Това е една магическа притча за нашата история разказана с музика и светлини. Какво ли няма в нея – и победни маршове и плач на кавал и викове на жена. Всичко това допълнено от нежния и тревожен танц на светлинните лъчи. Продължава само 30 тина минути. Събрало  в себе си цялата ни светла и мъченическа история. Заслужава да се види и чуе.

Отпътуване за Варна.Пристигане в градовете-късно вечерта.

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 64.99 г. – 2 лв.;
  • Разходи от личен характер;

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към. застрахователната полица е с номер  03700100004986, гр. Варна


 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Арбанаси;
  • Посещение на Самоводската чаршия;
  • Посещение на „Звук и светлина“;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация