Дестинация

Варна, Крушунски водопад, Деветашка пещера, Добрич, Варна

Дати

28.04.2024

Цена

61 лв

Място на потегляне

Варна Добрич

Отпътуване от Добрич-стоматологията в 05.00 ч.Варна, ул. Антим I в 06:00ч, от Шумен (Пети километър) в 07:00ч.

Отправяме се към магията на Крушунските водопади - едно от най-красивите и интересни места за посещение в България. Крушунският водопад ще ви предложи най-голямото и живописно водно зрелище в България. Образуван от множество карстови тераси, той се спуска от височина 20м, за да спре дъха на всеки посетител. В района ще се удивите и от още два по-малки водопада, които заедно с първия образуват т.нар. Крушунски водопади, известни още като местността Маарата. Тук ще ви посрещнат и запазените скални ниши и килии на Крушунската обител на монаси-исихасти от 13 - 14 век. Интерес ще предизвикат и виреещите тук редките ценни растителни и животински видове. Свободно време за обяд.

Около 13:00ч отпътуваме за Деветашката пещера-една от най-големите пещери в България. Входът й е с височина 35 метра и ширина 30 метра. Деветашката пещера е суха, много просторна и добре защитена от силни въздушни течения. На тавана й има седем огромни отвора, наричани от местните Окната. Добрите условия за живот, които предлага пещерата - големите размери, осветление на голяма дълбочина, удобна за отбрана, в съседство с извори и река, гори с дивеч, пасища и сред плодородна местност - привличат вниманието на човека от най-дълбока древност. В пещерата са на лице следи от човешко присъствие още от старокаменната епоха/около 7000 г пр.Хр. Най-голямото население в пещерата е от времето на каменно-медната епоха – 5000 г.пр.Хр. Тогава хората заселват почти цялата й площ. Деветашката пещера е населявана и през бронзовата, желязната и римската епохи. По-късно през Средновековието пещерата не е обитавана постоянно. Откритите материали свидетелстват, че тя вероятно е била използвана като убежище при опасност. Освен с археологическите находки пещерата е известна и с многообразието от обитатели. Тук обитават 12 вида защитени земноводни, 82 вида птици, които се срещат в района, 13 от които включени в Червената книга, 34 вида бозайници (4 от които включени в Червената книга на България, а 15 - в световния червен списък) и 9 вида прилепи.

Отпътуване за Варна и Добрич. Пристигане в градовете -вечерта.

Офертата не включва:
  •  Входна такса за Крушунските водопади - 3лв;
  • Входна такса за Деветашката пещера - 3лв за възрастен, 2лв за ученици, студент или пенсионер;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв,;
  • Разходи от личен характер;
 
Mинимален брой участници: 30
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 
 

Офертата включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
  • Посещение на Крушунски водопад (без включена входна такса);
  • Посещение на Деветашка пещера (без включена входна такса);
Вход Регистрация