Дестинация

Варна, Равадиново, Созопол, Несебър, Варна

Дати

12.10.2024

Цена

43 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Почивка на бензиностанция „Лукойл“ на Слънчев бряг.
Отпътуване за Равадиново. След като прекрачите прага на замъка "Влюбен във вятъра", ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки. Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на "Влюбен във вятъра". Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо. Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежнобелите лебеди. Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.
Отпътуване за Созопол. Ще направите кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата Св. св. Кирил и Методий, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител.
Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.
Отпътуване за Несебър- древен град с богата история, основан под името Месембрия. Ще посетите стария град на Несебър, който ще ви очарова с богатата си история и множеството исторически и църковни паметници. Ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки.
Около 17:00ч отпътуване за  Варна. Пристигане в града около 19:30ч.
 
Офертата не включва:
Входни такси за Замъка (цени за група над 15 човека):
• Деца от 7г до 12 ненавършени години - 15лв;
• Деца от 12г до 18 ненавършени години - 20лв;
• За студенти (срещу представяне на документ) - 22лв;
• За възрастни - 27лв;
• Пенсионери - 15лв;
• За лица с ТЕЛК - 12лв.
  1. Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв;
  2. Разходи от личен характер;
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
 
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
  1. Транспорт с комфортен туристически микробус;
  2. Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  3. Посещение на Равадиново (без включена входна такса);
  4. Посещение на Созопол;
  5. Посещение на Несебър;
  6. Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;
Вход Регистрация