Дестинация

Варна, Созопол, Равадиново, Варна

Дати

17.08.2024
31.08.2024

Цена

45 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. за Бургас. 
Около 09.30 ч. пристигане на  пристанище Бургас , откъдето ще се качим на кораб за остров Света Анастасия. Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди.
В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видяни и днес. 
Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята - викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. 
Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания - Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. 
След 1923 година, островът е превърнат в затвор и бързо си „спечелва” названието „Българският Алкатраз”.
Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Обиколката на острова е с продължителност два часа.
Отпътуваме за Созопол. Ще направим кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.
Отпътуване за замъка в Равадиново. Пристигане около 15:30ч. След като прекрачите прага на замъка "Влюбени във вятъра", ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки.
Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.
Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.
Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.
     Пристигане във Варна около 20:00 ч.
 
Цената Не включва:
  • Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- за група (над 15 човека )27 лв.,пенсионери 15 лв.деца от 7 до 12 г. - 15 лв. Деца от 12 до 18 г . - 20 лв., за деца до 7 год. безплатно;
  • Корабче до остров Св. Анастасия(двупосочен билет) - 13 лв./ ; входна такса за музея на острова- 6 лв.,за ученици и пенсионери -3 лв ,деца до 7 год. безплатно;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв;
  • Разходи от личен характер.
 
Забележка: При лоши метеорологични условия екскурзията до остров Св.”Анастасия”,се заменя с посещение на Несебър.
 
 
Mинимален брой участници: 40
Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 
 

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г - 2 лв.;
  • Посещение на Созопол;
  • Посещение на замъка Равадиново -без включена входна такса; 
  • Екскурзоводско обслужване
Вход Регистрация