Дестинация

Добрич, Русе, Добрич

Дати

13.10.2024

Цена

60 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Тръгване от Добрич-стоматологията в 06:00ч.
Първата ни спирка е  посещение на Ивановските скални църкви - манастирът обединява няколко комплекса от скални помещения. В шест от храмовете са запазени стенописи, които разкриват особеностите на българското църковно изкуство през ХІІІ-ХІV век.
По време на Второто българско царство (ХІІ-ХІVв.) манастирът се утвърждава като голям духовен и книжовен център. Надписи по стените на килиите дават информация за важни исторически събития.
Ще посетим и Басарбовския манастир - единственият действащ скален манастир в България. Манастирът води началото си още от Второто българско царство, но за пръв път името му се споменава в османски данъчен регистър от 1431г. За известно време през XIXв. манастирът останал без обитатели, но през 1937г тук се заселва отец Хрисант от Преображенския манастир и дава ново начало на религиозното средище. Най-известният обитател на манастира е роденият през 1685г в село Басарбово св. Димитрий Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител.
Отпътуване за град Русе.
Ще направим пешеходна обиколка на града с лицензиран екскурзовод. Ще видите градския театър, известен още като Доходното здание, операта, Пантеона на Възрожденците и др. Възможност за посещение на къщата на Калеопа, или т.нар Музей на градския бит. Експозицията в музея акцентира върху знаците на Модерността в ежедневието и празничността на русенци от края на XIX и началото на XXв. Къщата на Калеопа е първият у нас етнографски музей, който представя градската (буржоазна) култура.Посещение на къщата-музей на Захари Стоянов.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Добрич.
Пристигане в града-вечерта.
 
Офертата не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти:
• Разходи от личен характер.
 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100004986  гр. Варна.
 

 Офертата включва:
• Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;
• Медицинска застраховка;
• Екскурзоводско обслужване;
  • Посещение на Русе;
  • Посещение на Иванови скални църкви;
  • Посещение на Басарбовски манастир;
Вход Регистрация