Дестинация

Севлиево, Будапеща, Прага, Будапеща, Севлиево

Дати

22.07.2024

Цена

879 лв

Място на потегляне

Варна Велико Търново Добрич Севлиево Шумен
Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич –стоматологията в 14.00 ч.,отпътуване от Варна –ул.Антим 1 в 15.00 ч.,от Шумен –бензиностанция ОMV в 16.00 ч.,Велико Търново (бензиностанция OMV )в 17.30 ч. Севлиево (бензиностанци ЕКО)-18.00 ч.Преминаване през ГКПП –Калотина.Редовни почивки по пътя.
2  ДЕН  Пристигане в Будапеща–рано сутринта.Екскурзията продължава с професионален местен екскурзовод на български език.
Следва –панорамна обиколка на Будапеща (около 4 часа) Площада на героите и панорамно представяне на най-стария градски парк в света, с намиращия се на неговата територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, Зоопарка и Банята 'Сечени';бул. 'Андраши' с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла - Будапещенската опера ; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa - едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света;
Ще се насладим на прекрасната гледка към Будайската крепост с Кралския дворец и дворцовата градина, както и новите архитектурни елементи на територията на Палата, реконструирани неотдавна по фото-документи, в рамките на Националната Програма Хаусман: декоративните фонтани на Замъка, новото превъплащение на двора Csikós с Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ще ни отведе към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. 'Тарнок', ще достигнем до Рибарските кули, с храма на Матяш и площада 'Св.Троица'.
 Следва – Круизна разходка с корабче в Будапеща + с чаша шампанско и десерт – 28 евро.
Отпътуване за хотела.Настаняване.Нощувка.
 
3 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Прага.По пътя-кратка спирка в Братислава –живописната  столица на Словакия. Свободно време в стария град на столицата.Отпътуване за Прага и настаняване в хотела.Нощувка.
4  ДЕН  Закуска. Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език и слушалки по време на обиколката –Мала Страна: Храдчани-Пражката крепост с готическата катедрала „Св.Вит“-най стария Храм в Прага и седалище на архиепископа,Малостарнския площад с бароковия храм “Св.Николай“,Карловия мост-свързващ Пражкия замък и Старе место,украсен с уникална колекция от 30 скулптури,Марианския площад с Народната библиотека,Новото кметство на Прага.
Старе место-Стария град със Старометския площад и родната къща на Карл IV,Паметника на Ян Хус,Малкият Св,Николай,църквата Св,Богородица Тинска,Старото кметство с астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час.
Свободно време.
Пожелание-панорамен круиз по р.Вълтава с включена вечеря на блок маса (евро).По време на круиза,може да се насладите на прекрасни гледки към Пражката крепост,Катедралата Св,Вит,църквата Св.Николай,Карловия мост,наблюдателната кула Петрин,Старата кула на Прага,Народния театър.
Връщане в хотела.Нощувка.
5 ДЕН   Закуска. Пожелание-целодневна екскурзия в Карлови вари (32 евро) с лицензиран екскурзовод на български език и слушалки по време на екскурзията.
Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известния чешки курорт създаден още през XIV в.Лековитата вода,прекрасната природа и чистия въздух превръщат  Карлови вари в любимо място на артистичната европейска бохема.
Гости на града са Гьоте,Моцарт,Дворжак,Сметана,Петър Велики,Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите:хотел Термал,в който се провежда ежегодния филмов фестивал,Парка на Дворжак с изящните колонади,свързващи минералните извори:Парковата колонада със змийската чешма,млинската колонада с 5 извора,украсена с алегорични образи на 12-те месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,красивата Пазарска колонада,Колонада Вржиделна със символа на града-известния топъл гейзер Вржилдо,който извира на височина 12 м. с температура 73 градуса.Водата му се отвежда в 5 чешми,в които достига по ниска по ниска температура и става подходяща за пиене,богата на лековити свойства.Следва разходка през Площада на града със Стария и Новия театър,кръчмата на Швейк,кафе Елефант,,хотела в който е отсядъл Петър Велики и петзвездния хотел Пуп.Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните емблеми на Карлови вари.
Свободно време за обяд.
Връщане в Прага.Свободно време.Нощувка.
6  ДЕН  Закуска. Отпътуване от Златна Прага за Будапеща.Пристигане в града. Настаняване в хотела.Пожелание и срещу доплащане –фолклорна унгарска вечер.Нощувка.
7  ДЕН  Закуска. Отпътуване за България.Редовни почивки по пътя.Пристигане в градовете –вечерта.
 
 
Офертата не включва:
 • Круиз по р.Дунав с включени парче торта и чаша шампанско – 28 евро;
 • Панорамен круиз по р.Вълтава с включена вечеря;
 • Целодневна екскурзия до Карлови вари – 32 евро;
 • Фолклорна унгарска вечеря;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – доплащане-2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
 
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Mинимален брой участници: 35
    Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуска в Будапеща -хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуски във Прага –хотел 3*;
 • Панорамен обзорен тур на Будапеща с професионален местен екскурзовод на бълг.език;
 • Класическа обиколка на Прага с професионален местен екскурзовод на български език и слушалки;
 • Посещение на Стария град на Братислава;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Гранични,пътни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация