Дестинация

Добрич, Истанбул, Добрич

Дати

30.05.2024
28.06.2024
05.09.2024

Цена

305 лв

Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич (стоматологията ) в 21.00 ч.Варна,ул.Антим 1 в 22.00 ч.,от Бургас-бензиностанция OMVдо хотел „Мираж“ в 00.00 ч.Отпътуване за ГКПП – Малко Търново.
2 ДЕН   Кратка спирка за закуска и тоалет на  „Кар Бей“. Пристигане в Истанбул около 08.00 ч.
Следва посещение на площад Султан Ахмед (5 евро) и беседа с местен екскурзовод на български език (около 1,5 часа)- Синята джамия (по възможност),Хиподрума с Египетския обелиск,Змийската колона,Обелиска на Константин Порфирогенети, фонтана на Вилхелм II и църквата Света София. Свободно време за  снимки.
Отпътуване за пристанище Кабаташ,откъдето ще се качим на ферибот до Принцовите острови (25 евро). Най – големият остров Буюкада е райско кътче без автомобилно движение, с красиви сгради и приятни заведения.Може да го обиколите с електрически автобуси.
Отпътуване за хотела.
Пожелание и срещу доплащане  (55 евро)-Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise! ( цената включва трансфер до пристанището и обратно, тристепенно меню, включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и вариететна програма).
3 ДЕН   Закуска.Около 06.30 ч. отпътуване за църквата на първо число- както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число.Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни“и „златни“ключета-които символизират желанията на хората.С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание.Някои от посетителите влизат в подземната крипта,за да получат светена вода от малък извор,други стоят и чакат,за да получат благословията на гръцки православен свещенник и осветят своите ключета.Условието е,че ако се сбъдне желанието на човек,той трябва да върне ключа в църквата-отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание.Но връщането на ключа е задължително при сбъдването на желанието.А хората,които връщат ключетата са стотици!
Следва (срещу доплащане -25 евро) По време на разходката    ще видите част от декорите на  някои от хитовите турски телевизионни сериали.
(Срещу доплащане -35 евро)Продължаване за едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на ловния дворец на Османските султани - Кючюксу сарай.
На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени.
Отпътуване за новооткритата джамия Чамлъджа,
 която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в
османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Продължаване за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.
Около 20.30 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.Връщане в хотела.Нощувка.
4 ДЕН  Закуска.По желание – посещение на новия най-голям Аквариум (30 евро)на Балканите или шопинг в МОЛ Форум. След обяд спиране в Лозенград за сладки лакомства и други покупки. Отпътуване за България.
Пристигане в града-късно вечерта.
Офертата не включва:
 • Разходка с кораб по Босфора – 25 евро;
 • Пешеходна обиколка на Султан Ахмед – 5 евро;
 • Екскурзия до Принцови острови – 25 евро (включва екскурзовод,двупосочен билет за ферибот);
 • Екскурзия до Азиатската част и WATER GARDEN ISTANBUL  - Цена: 35 евро (при мин. 10 човека), посещение на джамията Чамлъджа, входна такса за двореца Кючюксу, екскурзовод по време на цялата екскурзия;
 • Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise! – 55 евро;
 • Входна такса за Аквариума - възрастни – 30 евро;
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
 
Необходими документи:  международен паспорт или лична карта; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 40 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100004986 гр. Варна.

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Водач представител от фирмата;
 • Екскурзовод –представител на турската фирма партньор;
 • Посещение на църквата на първо число;
 • Посещение на Мол-Форум;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация