Дестинация

Добрич, Будапеща, Виена, Добрич

Дати

26.06.2024

Цена

713 лв

Място на потегляне

Варна Добрич Русе Шумен
Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич –стоматологията в 01.00 ч.,отпътуване от Варна –ул.Антим 1 в 02.00 ч.,от Шумен –бензиностанция ОMV в 03.00 ч.,от Русе –бензиностанция ОMV в 05.00 ч.
Преминаване през ГКПП –Дунав мост. Редовни почивки по пътя.Пристигане в гр. Будапеща.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН  Закуска. Следва –панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език- (около 4 часа) Площада на героите и панорамно представяне на най-стария градски парк в света, с намиращия се на неговата територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, Зоопарка и Банята 'Сечени';бул. 'Андраши' с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла - Будапещенската опера ; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa - едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света;
Ще се насладим на прекрасната гледка към Будайската крепост с Кралския дворец и дворцовата градина, както и новите архитектурни елементи на територията на Палата, реконструирани неотдавна по фото-документи, в рамките на Националната Програма Хаусман: декоративните фонтани на Замъка, новото превъплащение на двора Csikós с Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ще ни отведе към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. 'Тарнок', ще достигнем до Рибарските кули, с храма на Матяш и площада 'Св.Троица'.
 Следва - Круизна разходка с корабче в Будапеща + с чаша шампанско и десерт – 28 евро.
Отпътуване за Виена.По пътя –спирка на Outlet Parndorf (свободно време за шопинг).
Пристигане във Виена. Настаняване в хотела.Нощувка.
 
3 ДЕН  Закуска. Среща с екскурзовода и начало на обзорната обиколка: (продължителност около 4ч.);
Целия Ринг, музеите-близнаци и паметника на Мария Терезия, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, „Дантелената“ църква, Пратера, най -големия увеселителен парк на Виена, "Градчето на ООН", „Черния диамант", най-високия небостъргач на града, "Къщата на Хундертвасер", площада Шварценберг, Белведере, лятната резиденция на принц Евгени Савойски. Ще видим Музикферайн, откъдето ежегодно се излъчва прочутият Новогодишен концерт на Виенската филхармония, бароковата църква Св. Карл, златното кълбо на Сецесион, Виенската държавна опера , Академията на изобразителните изкуства, Дворцовата и Народната градина, Градския парк с паметника на Йохан Щраус-син, двореца на Кобургите и още много други забележителности.
Следва пешеходната разходка: паметник на Мария Терезия, Външния портал на Хофбург, Площада на героите, най-скъпата улица на Виена - Колмаркт, Колона на чумата, църквата Св. Петър, площада с катедралата Св. Стефан – в сърцето на града.
Свободно време за обяд и самостоятелна разходка.
Пожелание -Допълнителна екскурзия до хълма Каленберг със страхотна гледка към града. Посещение на типичното австрийско заведение "Хойригер",, с включена вечеря – виенски шницел,картофи,салата и музика на живо– 37 евро;
Връщане в хотела.Нощувка.
4 ДЕН   Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун- една от най-големите атракции на Австрия и от 1860 г. е сред главните туристически забележителности на Виена –цена 40 евро с включено екскурзоводско обслужване на български език,входна такса и слушалки.
Следва – Тематичната разходка * Виенските потайностите*  на която ще видим:
Гръцката църква - Двора на манастира на Светия кръст - Улицата на фенерите - Къщата на базилиска - Църквата на йезуитите - Стария университетски квартал- Къде кравата с очилата играе табла - Къщата на Моцарт - "Кървавата" улица - Къщата на Тевтонския орден - Францисканския площад - Масонската ложата на свободните зидари - Мястото където е починал Моцарт - най-старото кафене на Виена "Фрауенхубер" където са свирили Моцарт и Бетховен.
Завършваме в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж – Цена 25 евро.
Отпътуване за хотела.Нощувка.
5 ДЕН   Закуска. Отпътуване за България.Пристигане във Варна.
 
Офертата не включва:
 • Круиз по р.Дунав с включени парче торта и чаша шампанско – 28 евро (при мин. 20 туриста);
 • Вечеря в заведение до хълма Каленберг – 40 евро (виенски шницел,картофи и салата и музика на живо);
 • Посещение на двореца Шьонбрун с професионален местен екскурзовод на български език – 45 евро с включена входна такса и слушалки;
 • Посещение на стария град с професионален местен екскурзовод на български език + посещение на традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж – Цена 25 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – доплащане-2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
 
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Mинимален брой участници: 35
    Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Будапеща -хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуски във Виена –хотел 3*;
 • Посещение на Outlet Parndorf;
 • Панорамен обзорен тур на Будапеща с професионален местен екскурзовод на бълг.език;
 • Екскурзоводска програма във Виена,включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Гранични,пътни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация