Дестинация

Бургас, Ескишехир, Бурса, Бургас

Дати

25.07.2024
20.09.2024

Цена

352 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Ескишехир,градът на Настрадин Ходжа.
 Модерен турски град в Анадола, построен по европейски образец. Тук можете да пиете силно турско кафе, да хапнете традиционни сладкиши и да се повозите на гондола Ескишехир в превод от турски означава „Стария град“. 
Старият град на Ескишехир напомня много на Копривщица с ниските цветни къщички. Тук можете да си купите традиционни турски сладкиши. Не пропускайте да си купите типичните за региона накити от морска пяна. Въпросната морска пяна представлява мек минерал, който се добива само край Ескишехир. От него се изработват и лули, за които се смята, че пречистват тютюна при пушене.
Парк Сазова е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. Има ресторанти и амфитеатър за концерти на открито. Има множество и най-различни места за деца - площадка, научен център, планетариум. Черешката на тортата е приказният замък, първи по рода си в Турция Казват, че в Ескишехир е най-вкусното реване в цяла Турция.


Програма:
1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 21.00 ч.,от Бургас (бензиностанция OMV до хотел Мираж) в  23.20 ч.Преминаване през ГКПП –Малко Търново. Редовни почивки по пътя.
2 ДЕН  Пристигане в Ескишехир-в превод „стар град“,разположен между Истанбул и Анкара.
Настаняване в хотела. Свободно време за разходка с гондола по каналите на река Порсук,по подобие на Венеция(през нощта мостовете над каналите греят в различни цветове). 
Настрадин Ходжа е роден в село Хорту,вилает Ескишехир,който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура.Затова неговия образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир.Интересното за този музей е,че фигурите са дело на един от кметовете на града и негови приятели. Свободно време за пазаруване на традиционни турски сладкиши-а защо и да не опитаме от традиционното турско реване. Нощувка.
3 ДЕН   Закуска.Свободно време или пожелание и срещу заплащане-полудневна екскурзия до парка „Сазова“,където са впечатляващия приказен замък,напомнящ за Дисниленд;Азиатския Миниатюрк с 32 макета;най-новия зоопарк „Ескишехир“с 234 обитатели,построен през 2017 г.-на територията на зоопарка има тропически изследователски център,Японска градина,къща на папагалите и др.
Посещение на най-големия МОЛ в града –„Експарк“.Връщане в хотела.
4 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Бурса.
По-желание разходка-Панорамна обиколка на Бурса –чевъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя.Разглеждане на забележителностите на града –известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част,Зелената джамия и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели –Осман и Орхан Бей,градския парк,крепостнитестени.
Разходка в Коза Хан- „прословутият път на коприната“,който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове-истинско произведение на изкуството.Свободно време за чаша ароматен турски чай,разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири.Отпътуване за България.Пристигане във Варна и Бургас –късно вечерта.

Офертата не включва:
 • Екскурзия до парк „Сазова“ (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи- 10 евро;
 • Входни такси за посещаваните обекти в Ескишехир и Бурса;
 • Панорамна обиколка на Бурса с лицензиран екскурзовод на български език - 10 евро;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;


Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Ескишехир;
 • Водач –представител на фирмата;
 • Екскурзовод -представител на турската фирма партньор;
 • Пътни,магистрални и гранични такси;
 • Посещение на Бурса;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
Вход Регистрация