Дестинация

Добрич, Истанбул, Добрич

Цена

365 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич

Програма:

Отпътуване от Добрич – стоматологията в 21.00 ч. Варна,ул. Антим 1 в 22.00 ч. Отпътуване от Бургас-бензиностанция OMV  в 00.00 ч. Отпътуване за ГКПП – Малко Търново.

1 ДЕН Кратка спирка за закуска и тоалет на „Кар бей“. Пристигане в Истанбул около 08.00 ч.

Следва посещение на една от най-добрите кожени фабрики в Истанбул (включено в цената).

Следва ( 5 евро)посещение на площад Султан Ахмед  и беседа с местен екскурзовод на български език (около 3 часа)- Синята джамия (отвън),Хиподрума с Египетския обелиск,Змийската колона,Обелиска на Константин Порфирогенети, фонтана на Вилхелм II и църквата Света София (отвън). Свободно време за  снимки.

Отпътуване за фабрика за производство на локум (включено в цената).

Следва среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове Желязната църква “Свети Стефан” с позлатен купол, открита отново след ремонт и труд на над 40 строители и реставратори (включено в цената).

Посещение По-желание- (срещу допълнително заплащане – 35 евро) на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най – високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви!

Отпътуване за хотела.Настаняване.Нощувка

2 ДЕН  Закуска. Пожелание и срещу доплащане – 35 евроПосещение на двореца Долма Бахче – най-големия дворец в Турция. Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. Шест султана са обитавали двореца до отмяната на халифата през 1924 г. След това сградата е използвана от Мустафа Кемал Ататюрк като президентска резиденция.

Пожелание (25 евро)- разходка с ферибот до  Принцовите острови. Най – големият остров е райско кътче без автомобилно движение, с красиви сгради и приятни заведения.Може да го обиколите с електрически автобуси.

Или 20.00ч. По желание  (55 евро)– Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise! ( цената включва трансфер до пристанището и обратно, тристепенно меню, включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и вариететна програма).

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска. По-желание– (срещу допълнително заплащане – 25 евро)разходка с кораб по Босфора.По време на разходката    ще видите част от декорите на  някои от хитовите турски телевизионни сериали.

Следва посещение на   Египетския пазар.

Екскурзия (35 евро)до Азиатския бряг.
Екскурзията започва с преминаване по междуконтиненталния мост над Босфора в посока Азиатския бряг. Добре дошли на континента АЗИЯ!

Продължаване за едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на ловния дворец на Османските султани – Кючюксу сарай.
На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени.

Следва –посещение на светлинно шоу!
Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа,която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.

Продължаване за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.
Около 20.00 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.

Връщане в хотела.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Посещение на парка “Емирган” (включено в цената)- най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място.Отпътуване за България. След обяд спиране в Лозенград за сладки лакомства и други покупки. Отпътуване за България.

Пристигане във Варна-късно вечерта.

ЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ СА АКТУАЛНИ КЪМ МОМЕНТА НА ПУБЛИКУВАНЕ НА ПРОГРАМАТА.ПРИ ПРОМЯНА ЩЕ БЪДАТ ОТРАЗЕНИ В САЙТА НА ФИРМАТА.

Офертата не включва:

 • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на бълг.език – 5 евро;
 • Разходка с кораб по Босфора – 25 евро;
 • Посещение на двореца Долмабахче -Цена: 35 евро;
 • Екскурзия до Принцовите острови: Цена 25 евро  (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, екскурзоводско обслужване);
 • Екскурзия до Азиатската част и WATER GARDEN ISTANBUL – Цена: 35 евро (при мин. 20 човека), за дете 6-12 г. – 30 евро, дете до 6г. – безплатно+ посещение на джамията Чамлъджа, входна такса за двореца Кючюксу, Посещение на градината на двореца Бейлярбей,екскурзовод по време на цялата екскурзия.
 • Посещение на небостъргача „Сапфир” и SkyRIDE 4D – 35 евро;
 • Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise!( цената включва трансфер до пристанището и обратно, тристепенно меню, включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и вариететна програма) – 55 евро, за деца до 11 г – 45 евро;


Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел  3*
 • Екскурзовод/водач представител от фирмата;
 • Екскурзовод –представител на турската фирма партньор;
 • Посещение на Египетския пазар;
 • Посещение на кожена фабрика;
 • Посещение на фабрика за локум;
 • Посещение на желязната църква „Свети Стефан“;
 • Посещение на Лозенград;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация