Дестинация

Варна, Кавала, Тасос, Варна

Дати

10.07.2024
28.08.2024

Цена

240 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
1 денОтпътуване от Варна, ул. „Антим I” в 04.00 ч.,/отпътуване от Бургас в 06:00 ч. от бензиностанция OMV до МЕТРО по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още  къщата и паметника на Мехмет Али. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
 
2 ден - Закуска. Свободно време. По желание:Целодневна екскурзия до остров Тасос. Панорамна обиколка на Зеления остров. Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технологитя по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.
 Следва посещение на женския православен манастир "Св. Архангел Михаил". Тук се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.
Ще разгледаме и местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славяещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.
Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки.
 Връщане в Кавала.
Пожелание (срещу допълнително заплащане) - Таверна с музика на живо. Нощувка.
3 ден - Закуска. Отпътуване за България.  Посещение на Порто Лагос.Ще посетите манастира „Св.Никола”-уникално украшение в региона,място за спокойствие и размисъл.
Отпътуване за  България.
 Пристигане във Варна късно вечерта.
 
В цената не са включени:
 • Обиколка на остров Тасос + фериботни такси- 30 евро;
 • Таверна – 38 евро;
 • Такса хотел- 3 евро на стая на вечер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 години-10 лв.
 • Разходи от личен характер
 
 
 
 
 
Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004986, гр. Варна.
 

       Цената  включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски  в хотел ”Nefeli ” 4*;
 • Пътни  и магистрални такси; 
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на гр.Кавала и Порто Лагос;
Вход Регистрация