Дестинация

Варна, Казанлък, Варна

Дати

01.06.2024

Цена

61 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Отпътуване от Добрич -стоматологията в 04.00 ч,Варна,ул.Антим 1 в 05.00 ч.от Шумен (пети километър) в 06.00 ч. Редовни почивки по пътя.
Посещение на  Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Първата частна розоварна. Всеки посетител на Етнографски комплекс „Дамасцена“ може да разгледа единствената в България розоварна,която е уникално изрисувана с фрески по стените, които показват процеса по розоварене от древността до наши дни.
Ще имате възможност да се наслади на приятна разходка сред парковите части, ще видите етнографска експозиция на стари битови предмети, които са били неразделна част от
живота на предците ни. Също така ще имате възможността да посети Тракийския културен център.Свободно време за разглеждане на комплекса.
Отпътуване за Казанлък - столица на долината на розите. Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята. Празнува се за първи път през 1903г, като оттогава традиционно се провежда през последната седмица на май и началото на юни. Това е периодът, през който цъфти маслодайната казанлъшка роза. Днес Празникът на Розата се е превърнал в международно празненство, в което се забавляват хиляди туристи и гости на града. Програмата включва избор и коронясване на Царица Роза, ритуалите "розобер" и "розоварене"; празнично шествие - карнавал, международен фолклорен фестивал "Младежта на Балканите" и др. Розоберът започва рано сутрин, когато в разцъфналия розов цвят има роса, която съхранява розовото масло и е от съществена важност за извличането на екстракта от растението.
Пожелание –разглеждане на Казанлъшката гробница.
 
Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.
 
Офертата не включва:
  • Входна такса за Етнографски комплекс „Дамасцена“ - Възрастни – 14.00 лв.
 
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. ;
  • Разходи от личен характер;
 
 
 
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
      Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“ (без включена входна такса);
  • Посещение на Казанлък;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация