Дестинация

Бургас, Анкара, Кападокия, Бурса, Бургас

Дати

15.10.2024

Цена

639 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 21.00 ч.Варна,ул.Антим 1 в 22.00 ч.От Бургас -бензиностанция OMV до МЕТРО в 00.00 ч.Кратка почивка на бензиностанция „Шел“ Слънчев бряг.Преминаване през ГКПП Малко Търново.Редовни почивки по маршрута.
2 ДЕН   Пристигане в Анкара.Настаняване в хотела. Пожелание срещу доплащане - Разглеждане на Анкара – цитаделата с прекрасен изглед към града,музея на Анадолската цивилизация,Музея на Ататюрк-един от най-забележителните примери за модерна архитектура на Турция. Комплексът е построен между 1944 и 1953 г. като последно място за почивка на основателя и първия президент на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.
Свободно време.Вечеря.Нощувка.
3 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Кападокия-приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение.
По пътя – фотопауза на соленото езеро Туз –второто по големина в Турция.
Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.
Програма по желание – в 20:00 ч. посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, изпълнена с оригиналните танци на последователите на Мевляна.
4 ДЕН  По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Възможност, срещу доплащане, за трансфер до местността, откъдето излитат балоните за снимки и посрещане на изгрева.
Полетът с балон се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска.
Възможност за целодневна екскурзия в Кападокия.
Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно.
Започваме обиколката на това магично място с разходка в Долината на любовта. Причудливите скални образувания, прилични на фалоси, са създадени от природата. Мястото има необикновена красота и атмосфера.
Ще посетим гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот.
Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следва градчето Аванос (древната Ванеса). Това е поредното място в Кападокия, което спира дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни.
Ще посетим и открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви, построени от IX до XI век, запазили оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески.
Свободно време, през което ще имаме възможност за обяд в Гьореме.
Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността).
Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия.
Връщаме се в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
По желание, възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит, не включва вечеря).
5 ДЕН  Рано сутринта възможност за джип–сафари.
Открийте красотата на Кападокия по необичаен начин с вдигаща адреналина офроуд обиколка. Ще имате възможност да карате гигантски джип по прашни, павирани улици, пътеки в каньони, великолепни хълмове и червени долини. Маршрутът преминава през Долината на гълъбите, долината Ортахисар, село Мустафапаша и Червената долина.
Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия.Посещение на подземния град Каймаклъ-древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Отпътуване за Бурса.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.
6 ДЕН  Закуска. Пожелание (срещу доплащане)-Панорамна обиколка на Бурса –чевъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя.Разглеждане на забележителностите на града –известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част,Зелената джамия и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели –Осман и Орхан Бей,градския парк,крепостнитестени.
Разходка в Коза Хан- „прословутият път на коприната“,който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове-истинско произведение на изкуството.Свободно време за чаша ароматен турски чай,разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири.
Отпътуване за България.Пристигане във Варна,Бургас  и Добрич –късно вечерта.
Офертата не включва:
 • Входни такси за обектите;
 • Пешеходна обиколка на забележителностите на Анкара – 10 евро;
 • Билети за музеи – музея на Анадолските цивилизации 12 евро,Крепост Ючхисар – 250 TL,Подземния град Каймаклъ – 13 евро,скалните църкви на Гьореме – 20 евро, Долината Зелве -12 евро;
 • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (различни салати, напитки местно производство, не включва вечеря) – 35 евро;
 • Трансфер до местността откъдето излитат балоните – 20 евро;
 • Посещение на автентично шоу на дервиши – 35 евро;
 • Джип сафари – 50 евро;
 • Разходка с балон над Кападокия – 350-380 евро;
 • Панорамна обиколка на Бурса – 10 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;Mинимален брой участници: 35
    Необходими документи:  международен паспорт или лична карта; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите - освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане - копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100004986, гр. Варна.

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара –хотел 3 *;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия – хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса –хотел 3 *;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на подземния град Каймаклъ (без включена входна такса);
 • Пътни такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация