Дестинация

Бургас, Самотраки, Бургас

Дати

18.10.2024

Цена

298 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
(1 ден) Отпътуване от Добрич-стоматологията – в 03.00 ч. Варна,ул.Антим 1 в 04.00 ч.Ще направим кратка почивка на бензиностанция „Шел”-Слънчев бряг. Отпътуване от Бургас бензиностанция OMV до Метро около 06.30 ч.Пристигане в Александруполис Свободно време за разходка и  обяд.
След разходката се качваме на ферибот до остров Самотраки.Настаняване в хотела.Свободно време.Пожелание-срещу доплащане –вечеря в гръцко заведение.Нощувка.
2 ДЕН: Закуска.Свободно време или пожелание –срещу доплащане –Туристическа програма на която ще видите останките от древния град,където е намерена статуята на богинята Нике от Самотраки,изложена на входа на музея Лувъра в Париж.
Следва посещение на Археологическия музей,където се намира копието на богинята на победата Нике.
Свободно време за обяд.
Следва посещение на чаровното градче Хора-старата столица на острова.Традиционното селище,амфитеатрално построено през 15 век  по склоновете на планината Саос е обявено за защитено.Тесни калдаръмени улички,двуетажни каменни къщи с керемидени покриви,павирани улички,това е атмосферата на града.Специфичният архитектурен стил е пример на една от най-примитивните форми на жилищна единица  в Средиземно море.Ще видим историческото кафе в столицата,построено през 1865 г.,църквата „Успение Богородично (1875 г.)“.с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“.Ще имате възможност да видите църквата на Христос-Спасителя,Етнографския музей,традиционната фурна и руините на средновековен замък.Градът привлича вниманието на туристите към магазините,стилните кафенета,баровете,таверните и ресторантите.
Следва посещение на селцето Св.Илия и на най- старата мандра на острова производител на прочутото сирене ФЕТА.
Свободно време за разходка.
Пожлание и срещу доплащане –таверна с музика на живо.
3 ДЕН   Закуска.Освобождаване на хотела. Качване на ферибота за  Александруполи.
Отпътуване за България.
Пристигане във градовете - късно вечерта.
Офертата не включва:
 1. Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв.на ден;
 2. Туристическа програма – 18 евро;
 3. Фериботни билети-35 евро
 4. Таверна с гръцка музика -35 евро ;
 5. Вечеря в гръцко заведение;
 6. Такса хотел -3 евро на  стая на вечер;
 7. Разходи от личен характер;
 
 
ЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ СА АКТУАЛНИ КЪМ МОМЕНТА НА ПУБЛИКУВАНЕ НА ПРОГРАМАТА.
  
 
*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.
 
 
Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването. 
Записване и начин на плащане: внасяне на  депозит в размер на 30 % от цената на офертата при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40  пълноплащащи туристи;
  
Забележки:
  Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.
 
 1.  Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 
 1. По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.
 2. Гърция: - парична единица - евро;  няма допълнителни визови и санитарни изисквания
 3. Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 4.  
 5. Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 6. Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100004986 гр. Варна.


Офертата включва:
 1. Транспорт с комфортен туристически автобус;
 2. 2 нощувки със закуски в Самотраки –хотел 3*;
 3. Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 4. Посещение на Александруполи;
 5. Посещение на Камариотиса;
 6. Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 7. Пътни и магистрални  такси;
Вход Регистрация