Дестинация

Варна, Траянови врата, Костенски водопад, Рилски езера, Цари Мали град, Варна

Дати

19.07.2024
09.08.2024

Цена

281 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 04.20 ч.Варна,ул.Антим 1 в 05.30 ч.,от Бургас (бензиностанция OMV до МЕТРО)  в 06.30 ч. Редовни почивки по маршрута.
  Пристигане в Траянови врата – един от символите на българската история. Данните за възникването на крепостта са оскъдни и не много ясни, но за първи път в историческите извори крепостта се споменава през 3 век. Тогава тя е била известна и с друго име – Щипон. След археологическите изследвания през 80 години на миналия век се установява, че крепостта е разположена върху старо тракийско поселище от бронзовата и желязната епоха. Доказано е че крепостта е съществувала и се е използвала малко или много чак до средните векове, когато е била българска твърдина.
   Отпътуване за Костенски водопад.Свободно време за разглеждане.
 Отпътуване за Паничище - едно от най-красивите места на Рила. Паничище носи името на езеро, което има формата на паница. Интересно е, че то не намалява никога нивото си. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
2 ДЕН   Закуска. Отпътуваме за хижа Пионерска откъдето ще се качим на лифт за Седемте Рилски езера и хижа „Рилски езера”. Маршрута за обиколка на езерата е около 3 часа. Името на всяко от седемте рилски езера отразява някоя особеност на съответното езеро. Езерото, което е разположено на най-голяма надморска височина, носи името Сълзата заради прозрачността на водите. Следващо по височина на разположение е Окото (наричано още Сърцето), което е с приблизително овална форма. Окото е най-дълбокото циркусно езеро в България. Бъбрека е езерото с най-стръмните брегове от цялата група. Четвъртото езеро е Близнака - то е най-голямото по площ от седемте. Езерото Трилистника е с неправилна форма и невисоки брегове. Най-плитко е Рибното езеро- на североизточния му бряг се намира хижата "Седемте езера". Най-ниско разположено е Долното езеро, от което води началото си река Джерман. Легендата за седемте рилски езера разказва, че преди хиляди години, когато на земята още нямало хора, в планината Рила живеели двама великани – мъж и жена. Те се обичали безумно и боготворели красотата и уюта на своя дом.
Домът им бил толкова привлекателен, слънчев, топъл и уютен, че нямало как да не очарова всяко живо същество, а на любовта им се радвали всички стихии и целият свят. За нещастие, един ден зли сили минали покрай техния дом. Като зърнали това красиво място, завидели на семейното щастие на великаните, ядосали се и решили да унищожат всичко и да заличат любовта им завинаги. Започнали да пращат черни облаци и опустошителни ветрове. Страшни земетресения разтърсили земята.
Великанът защитавал яростно всяко стръкче тревичка, всяко малко поточе или цвете, бранел своята любима и отбивал атаките на злите сили. Това обаче само разпалвало огромната им злоба и жестокост и те решили да свършат пъкленото си дело докрай.
В една тежка битка младият великан паднал убит. Доволни от своята победа, злите сили си тръгнали, оставяйки след себе си разчупени скали, опропастени долини и една съсипана от скръб жена. Мъката на младата вдовица била толкова голяма, че сълзите ѝ бликали безспир и се стичали по хребетите право в долините. Леели се и се събирали в доловете, докато образували бистри езера с изумителна чистота.
Връщане пак с лифта. Свободно време .Нощувка.
3 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Цари Мали град-късноантична римска крепост и укрепено селище. Разположена на стратегическо място на хълма Св. Спас над село Белчин, крепостта преминава през няколко исторически периода. Откритите ями и намерените в тях фрагменти керамика, доказват съществуването на тракийско ямно светилище на това място още през ранно желязната епоха.
Свободно време за разглеждане.
Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.
 
Офертата не включва:
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв. на ден;
 • Входна такса за Цари Мали град – възрастни -4 лв.,ученици,студенти и пенсионери – 2 лв.;
 • Входна такса за Траянови врата – възрастни -3 лв.,ученици-2 лв.,пенсионери и хора в неравностойно положение -1 лв;
 • Лифт за Рилските езера -Двупосочен билет за възрастни: 25 лв./ За деца и пенсионери: 15 лв.;
 • Разходи от личен характер;
 
 
**** ВАЖНО : Не забравяйте удобните обувки, някоя връхна дреха, вода, напитки, нещо за хапване и разбира се, фотоапарата. Той ще ви е необходим през цялото време, тъй като пейзажите, които постепенно ще се разгръщат пред вас, няма да ви дадат мира, докато не ги заснемете.
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100004986 гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Паничище;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на Цари Мали град (без включена входна такса);
 • Посещение на Седемте Рилски езера (без включена цена за лифта);
 • Посещение на Траянови врата (без включена входна такса);
 • Посещение на Костенски водопад;
 • Планински водач;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
Вход Регистрация