Дестинация

Добрич, Мелник, Роженски манастир, Добрич

Дати

06.09.2024
01.11.2024
13.12.2024

Цена

245 лв

Място на потегляне

Варна Велико Търново Добрич Шумен
1 ден
Отпътуване от Добрич -стоматологията в 04.30 ч. Варна в 5:30 ч, ул. Антим I, от Шумен в 6:30 ч (пети километър), Велико Търново в 08:30 ч (моста на Болярка). Кратки почивки по маршрута. По пътя посещение на Рупите -необикновено място в България,което всеки трябва да посети.Храмът „Света Петка Българска”е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г.,осветен е през 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората  и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии  и 12 стаи с 30 легла.До мостчето до църквата през 2011 г по случай 100-годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.
Отпътуване за хотела.Настаняване. Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН    Закуска.Отпътуване за Мелник-най-малкия град в България.Пожелание-посещение на Кордопуловата къща.Свободно време за разглеждане на градчето.Следва-посещение на  Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България.Не е ясна ранната история на манастира ,защото в края на 17 в.голям пожар поврежда манастирските сгради и унищожава манастирския архив.Отпътуване за Преподобна Стойна – българска ясновидка и лечителка. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея. Преподобна Стойна е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата, където е била женската част. Днес стаичката е запазена във вида, в който Пророчицата я е оставила. Вътре се влиза с чехли. Всеки посетител оставя по нещо от себе си за здраве. Таванът на стаята й е окичен със снимки. Има поверие, че този, чиято снимка е поставена там, ще се радва на завидно здраве. На масичка в стаята има книга, в която всеки посетител записва желанията си.Свободно време.Нощувка.
3 ДЕН        Закуска.Освобождаване на стаите. Около 9.00 ч.отпътуване  за Рилски манастир.
Манастирът „Св.Иван Рилски”е построен на мястото на старата постница през 927 – 941г. от Иван Рилски.В двора на днешния манастир през 1335 г.е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел Хрельо.Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа.На върха на кулата се намира параклисът „Свето Преображение”с ценни фрески от 30-те години на 14 век.
Отпътуване за градовете.Пристигане-вечерта.
Цената не включва:
  • Входни такси за посещаваните обекти: Музея на Рилски манастир – 8 лв.,Хрельовата Кула – 5 лв.,Кордопуловата къща в Мелник – 2 лв;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв.
  • Разходи от личен характер;
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Цената включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със 2 закуски в хотел 3* ;
  • Посещение на Рупите,Роженски манастир,Рилски манастир и Прподобна Стойна;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка за лица до 65 г.;
Вход Регистрация