Дестинация

Добрич, Солун, Паралия Катерини, Кавала, Добрич

Дати

05.09.2024
20.09.2024
10.10.2024
24.10.2024
14.11.2024
28.11.2024

Цена

249 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Програма на пътуването:
1 ден
Отпътуване от Добрич –стоматологията в 22.30 ч. от  Варна (Катедралата) в 23:30 ч, от Бургас (бензиностанция OMV до МЕТРО) в 02:00 ч.Преминаване през ГКПП-Капитан Петко.Редовни почивки по пътя.
2 ден Пристигане в Солун - гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард Нике с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата "Св. Димитър" - Солунския светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад Аристотелес, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритния Солунски пазар. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Паралия Катерини.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
3 ден  Закуска. Около 07:00ч по желание (срещу доплащане) отпътуване за Метеора - уникално място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.Комплексът от гигантски скали,които с течение на времето придобиват причудливи форми става приют за монасите. Възможност някои от скалните манастири (отвън)и посещение на Главния Метеор. По пътя посещение на магазин за икони. Посещение на градчето Каламбака. Свободно време за обяд и разходка.Отпътуване за Катерини Паралия. По желание посещение на таверна. Нощувка.
4 ден Закуска.Отпътуване за  Кавала - един от най-старите градове в Европа. Родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мехмед  Али. Ще минем покрай прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет - съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към пристанището. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004г - в момента е петзвезден хотел. Следва посещение на крепостната стена на града, наричана още венецианската крепост, построена от император Юстиниан I в опитите си да опази града от венецианските набези. Свободно време за обяд.
Отпътуване за България.
Пристигане в градовете – вечерта.
 
Офертата не включва:
 • Екскурзия до Метеора – 34 евро;
 • Посещение на таверна – 35 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Къщата на Мохамед Али – 3 евро;
 • Крепостна стена в Кавала-3 евро;
 • Метеора – 3 евро;
 • Градска такса хотел -3 евро на стая на нощувка;
 
 
 
 
 
 
 
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Mинимален брой участници: 35
    Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
                                                  
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100004986, гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Паралия Катерини;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Солун и Кавала;
 • Магистрални такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация