Дестинация

Варна, Бургас, Кърджали, Златоград, Бургас, Варна

Дати

20.09.2024

Цена

210 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 06.00 ч. Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Бургас-бензиностанция OMV до МЕТРО в 09.00 ч.Редовни почивки по маршрута. Спираме в Хасково за обяд и посещение на Монумента на „Света Богородица“. Отпътуване за Кърджали.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Златоград. Посещение на ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ 2024 и възстановка на един пазарен ден отпреди 100 години – златоградска магия от багри и звуци, традиции и занаяти, носии и фолклор. Ако искате да срещнете чорбаджиите, налбантина, бозаджията, попа, фотографина и още много персонажи или пък искате да покажете своята гиздава премяна от бабино време.Всяка година през м.Септември в най-южния български град – Златоград, се провеждат празнични дни, посветени на Дельо хайдутин. Войводата е предводител на арнаутска чета, защитавала местните хора от османски набези и безчинства в родното Даръдере. Спомени за подвизите му още са живи в разказите на старите родопчани от Златоград. Ако искате да чуете някои от страховитите легенди, да се насладите на любимите родопски песни на даръдерският юнак и да видите възстановка на геройски хайдушки подвизи – има само едно място и това е – Златоград.
Отпътуване за Кърджали.Посещение на Каменната сватба- започнала формирането си преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност, от която са се образували скалите риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различни минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси.
Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.
3 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Перперикон - археологически  комплекс в Източните Родопи,състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000 г. през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост.
Отпътуване за Каменните гъби.
Отпътуване  за Варна.Пристигане в града – около 20.00 ч..
 
 Офертата не включва:
 • Входна такса за Перперикон – 6 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 79.99 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
Минимален брой участници: 30
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100004986, гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Кърджали;
 • Екскурзовод/водач от агенцията;
 • Посещение на Хасково;
 • Посещение на Перперикон –без включена входна такса;
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Посещение на Каменната сватба;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
Вход Регистрация