Дестинация

Варна, Шабла, Калиакра, Варна

Дати

31.08.2024

Цена

35 лв

Фестивал, посветен на богатото птиче разнообразие в приморска Добруджа. Хвърчилата са символ на птиците. Фестивалът популяризира опазването и опознаването на птиците в района.
 
Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 09.00 ч.
Пристигане в Шабла около 10.30 ч.
В програмата са предвидени изпълнения на детски танцови и музикални състави и артистични формации.
В съпътстващите събития са включени работилници и арт ателиета за малчуганите, а за посетителите ще има места за хапване и пийване и щандове с разнообразни арт сувенири.
През цялото време на фестивала е свободно пускането на хвърчилата,както и всички демонстрации.
Около 15.00 ч. отпътуваме за нос Калиакра-скалист полуостров, издаден навътре в морето. Той отдалеч привлича погледа на туристите със своя особен силует. По него има много природни пещери, приличащи на стаи. От последната „стая“ в скалата се открива сводест прозорец над шеметна пропаст, в която вълните на Черно море с шумен плясък се разбиват около балваните, натрупани под най-тясната издатина на планинския нос. Тази част е наречена „врата на четиридесетте моми“.
Отпътуване за Варна.
Пристигане в града около 18.30 ч.
 
 
Офертата не включва:
  1. Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв.;
  2. Входна такса за нос Калиакра;
  3. Разходи от личен характер;
 
 
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителназастраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100004986 гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
  1. Транспорт с комфортен туристически автобус;
  2. Водач от агенцията;
  3. Посещение на фестивала на хвърчилата в Шабла;
  4. Посещение на нос Калиакра (без включена входна такса);
  5. Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
Вход Регистрация