Дестинация

Добрич, Добърско, Банско, Добрич

Дати

06.09.2024

Цена

249 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 05.00 ч.Варна,ул.Антим 1 в 06.00 ч.Бургас-бензиностанция OMV до МЕТРО – около 08.00 ч.Редовни почивки по пътя. Посещение на село Добърско и църквата „Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”.Твърди се,че е построена през 1614 г.,но на голяма мраморна плоча вградена в олтара пише 1112 г. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви. Необичайните похвати, използвани от зографите, са причина някои хора да виждат в изографисаните стени изображение на Иисус Христос в космически кораб. Характерна особеност представлява наличието на най-много женски образи в сравнение с другите български църкви, както и преобладаващите надписи на български език.
Църквата е реставрирана през 1975 г., като са отстранени само наслагванията върху стенописите, без да са използвани бои. В двора на храма има аязмо, чиято вода според легендите е лековита.Отпътуване за Банско.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН  Закуска.Отпътуваме за хижа Гоце Делчев и се качваме на лифта за хижа Безбог.
Ще посетим  Попово езеро -най-голямото по-площ и най-дълбокото езеро в Пирин. Любопитен факт е, че тук не могат да виреят никакви животински видове. Преди много години е опитано да бъде зарибено, но всяка риба, поставена в него, умирала след няколко дена.
Връщане обратно към хотела.Свободно време.Нощувка.
3 ДЕН  Закуска.Кратка спирка за закупуване на сладка,домашно сирене,домашен кашкавал и др.Отпътуване за Варна.
Пристигане в градовете около 21.00 ч.
 
Офертата не включва:
 • Билет за лифта :
 • Възрастни: двупосочен – 25 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100004986 гр. Варна.
 
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • 2 нощувки със закуски в Банско;
 • Посещение на село Добърско;
 • Посещение на Юндола;
 • Посещение  Попово езеро (без включена входна такса за лифта);
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
Вход Регистрация