Дестинация

Варна, Балчик

Дати

20.04.2024

Цена

38 лв

Програма:
Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07:30 ч за Балчик, където ще посетим лятната резиденция на румънската кралица Мария и Ботаническата градина. Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите - строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата ѝ. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове - типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански. На територията на парка в двореца през 1955 г е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения. Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки.
След това се отправяме за нос Калиакра. В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество. Най-ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите. В началото на местността е издигнат паметник Портата на 40-те девици; в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.
Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 19:00 ч.
 
Офертата не включва:
  • Входни такси за Ботаническата градина - 15 лв за възрастни, 6 лв за деца
    от 7 до 18 г,;
    • Входни такси за Двореца в Балчик - 15 лв. за възрастни,ученици,студенти и пенсионери (срещу представяне на документ) - 6 лв;
  • Нос Калиакра - 5 лв за възрастни, 1.50 лв за деца;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. - 2 лв.;
 
Mинимален брой участници: 30
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.
 
 
 

Офертата включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус от Варна;
• Посещение на Двореца Балчик (без включена входна такса);
  • Посещение на Калиакра (без включена входна такса);
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Вход Регистрация