Дестинация

Добрич, Варна, Момчилград, Варна, Добрич

Дати

28.08.2024

Цена

595 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Дата: 28.08-01.09.2024 г
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 06.00 ч.Варна- ул.Антим 1 в 07.00 ч. Редовни почивки по пътя. Следва-посещение на манастира на отец Боян Саръев.Отпътуване за Маказа.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.
2 ДЕН   Закуска.Свободно време или срещу доплащане- целодневна екскурзия до Орлови скали-представлява множество изсечени в скалите трапецовидни ниши, зад които стоят мистериозни легенди и теории. На турски език комплексът се нарича „Кузгун кая“, което на български се превежда като „Гарванов камък“. В някои от нишите се забелязват гарвани, които са свили гнезда.Следва Дяволския мост –архитектурен шедьовър ,плашещ с легендите за създаването си и мамещ с красотата си.Вече близо 500 г.водите на Арда се разбиват в основите му,но той стои гордо и величествено,непокътнат от следите на времето.И днес остава неразкрита тайната на майстора,който съградил сдрава и стабилна конструкция.
Следва-разглеждане на Меандрите на река Арда. Гледките, на които можете да се насладите, наистина спират дъха, а самият път до тях също е много интересен и живописен.
Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
!!!!!!Екскурзията се осъществява с автобус до град Ардино и микробуси до Дяволски мост,Орлови скали и Меандрите на река Арда.
3 ДЕН  Закуска.Свободно време или пожелание срещу доплащане –екскурзия  до Златоград.Ще посетим– Етнографския комплекс, Църквата „Свето Успение Богородично“, църквата "Св. Георги" с музея на родопското образование, музеят, посветен на легендарния златоградски герой - Делю хайдутин,въртяното кафе и др. Свободно време за обяд.
Отпътуване за град Неделино- едно от скритите съкровища на Родопите.
Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
4  ДЕН  Закуска.Свободно време или пожелание срещу доплащане – екскурзия до Гърция
(гр.Дидимотихо)  Дидимотихо-столица на три империи (късна столица на Византия,първа столица на османските в Европа,една година столица на шведската империя).Посещение на златната църква и крепостта.
Отпътуване за вила Армира (ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ). Антична вила „Армира” е най-богатият частен дворец от римско време, разкрит в днешните български земи. Построен е през втората половина на I век сл.Хр. от виден тракийски аристократ като център на голямо поземлено владение.
!!!!!Екскурзията се осъществява с 20 местни микробуси.
Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
 
5 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение  на Фолклорна къща “Гърнатскине Конаци“-нещо наистина ново,с което младият народен певец Филип Синапов ще ви впечатли.Идеята му за изграждане на „Гърнатскине коняци“ е да показва и предава знанията и уменитята,които сам е усвоил,на всеки посетител.Всичко,което ще видите,е постигнато с много труд,време,търпение и със собствени средства-да се опази духът на Родопа планина.
Отпътуване за Варна и Добрич. Пристигане в градовете-вечерта.
 
Офертата не включва:
 • Екскурзия до Дяволския мост,Орлови скали и меандрите на река Арда – 35 лева;
 • Екскурзия до Златоград и Неделино – 25 лева;
 • Екскурзия до Дидимотихо и вила Армира- 55 лева;
 • Входна такса за Фолклорна къща „Гърнатскине коняци“-5 лв;
 • Входна такса за Орлови скали- 5 лв;
 • Входна такса за Дяволкия мост – 3 лв;
 • Допълнителните екскурзии се осъествяват при мин.15 туриста!
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.
 
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в комплекс „Маказа“;
 • Водач от агенцията;
 • Местен екскурзовод за Източни Родопи;
 • Посещение на Фолклорна къща „Гърнатскине конаци“(без включена входна такса);
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев –гр.Кърджали;
Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация