Дестинация

Добрич, Варна, Лясковец, Варна, Добрич

Дати

20.08.2024

Цена

605 лв

Място на потегляне

Варна Добрич
Програма:
1  ДЕН  Отпътуване от Добрич –стоматологията в 06.00 ч.Варна-Катедралата в 07.00 ч., Шумен-пети километър в 08.00 ч.Редовни почивки по пътя.Пристигане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
2  ДЕН  Закуска. Пожелание срещу доплащане –екскурзия до Трявна. Посещение на Даскаловата къща -една от най-красивите ранно възрожденски къщи, запазени до днес.Строена е от 1804 до 1808г. Най-забележителното в нея са резбованите тавани в двете соби. Те са работени след облог между стария майстор и неговия калфа в продължение на шест месеца. Стаите се озаряват от лъчите на спокойното майско и горещото юлско слънце.
Това благородно състезание се смята за първия български художествен конкурс. А кой е спечелил облога ще разберете, когато посетите това чудесно място. В пристройката към къщата се помещава музея за резбарско изкуство.
Следва – училището на Славейков и църквата-градена нощем и опушвана  със слама за да изглежда стар градежът и.Свободно време.
Отпътуване за хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
3  ДЕН  Закуска.Пожелание срещу доплащане – екскурзия до Хотнишки водопад.
Посещавайки Хотнишки водопад, имате възможност да съчетаете красивите гледки, с възможността да се разходите сред една толкова чиста и непокътната местност.
Отпътуване за хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
4  ДЕН  Закуска. Екскурзия до Велико Търново- град с богата история,култура и традиции.
Следва пешеходна разходка по Самоводската чаршия. Създава се в средата на XIX век. На новата улица земеделски производители продават своята продукция. Това са най-често земеделци от околните села. Появяват се занятчийски дюкяни, работилници и ханове през годините.
Свободно време за самостоятелна разходка и снимки.Връщане в хотела. Обяд. Свободно време.Вечеря.Нощувка.
5  ДЕН  Закуска.Пешеходна екскурзия до Петропавловския манастир „Св.Петър и Павел“. Преданието разказва, че е основан по времето на Втората българска държава от братята Петър и Асен. Върху хълма с внушителната скала някога е имало крепост, която пазела владенията на Асеновци.Връщане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
6  ДЕН  Закуска.Напускане на хотела.Отпътуване за Елена.Разглеждане на забележителностите на града.Свободно време за обяд.Отпътуване за Варна.
Пристигане в града-вечерта.
 
Офертата не включва:
 • Екскурзия до Трявна – 20 лв.;
 • Екскурзия до Хотнишки водопад и Преображенски манастир -15 лв;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г –доплащане по 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
 
 
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 5 нощувки със закуски,обяди и вечери в хотел „Лесопарка“-Лясковец;
 • Екскурзовод /водач от агенцията;
 • Посещение на Велико Търново;
 • Посещение на Петропавловсия манастир „Св.Петър и Павел“;
 • Посещение на Елена;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
Вход Регистрация