Дестинация

Варна, Банско, Варна

Дати

30.06.2024

Цена

560 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Програма:
 
1 ДЕН   Отпътуване от Добрич-стоматологията в 05.00 ч.Варна-Катедралата в 06.00 ч. Бургас –бензиностанция OMV –до МЕТРО в 08.00 ч.Редовни почивки по пътя. Пристигане в Банско.Настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН  Закуска.Пожелание и срещу доплащане –екскурзия до Разлог и Добърско.
Пристигане в Разлог.Пожелание-посещение на Исторически музей-Разлог.Свободно време за обяд.Опътуване за село Добърско. Посещенние на църквата „Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”.Твърди се,че е построена през 1614 г.,но на голяма мраморна плоча вградена в олтара пише 1112 г. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви. Необичайните похвати, използвани от зографите, са причина някои хора да виждат в изографисаните стени изображение на Иисус Христос в космически кораб. Характерна особеност представлява наличието на най-много женски образи в сравнение с другите български църкви, както и преобладаващите надписи на български език.Връщане в Банско.Вечеря.Нощувка.
3  ДЕН   Закуска.Пожелание и срещу доплащане – екскурзия до Байкушевата мура,хижа Вихрен и Окото с включен планински водач.
Байкушевата мура -дърво от вида черна мура и е най-старото иглолистно дърво в България на възраст от 1300 години.
Отпътуване за хижа Вихрен и езеро Окото.
Връщане в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.
4  ДЕН   Закуска.Пожелание и срещу доплащане-екскурзия до Преподобна Стойна и Мелник.
Преподобна Стойна е българска ясновидка и лечителка. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея. Преподобна Стойна е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата, където е била женската част. Днес стаичката е запазена във вида, в който Пророчицата я е оставила. Вътре се влиза с чехли. Всеки посетител оставя по нещо от себе си за здраве. Таванът на стаята й е окичен със снимки. Има поверие, че този, чиято снимка е поставена там, ще се радва на завидно здраве. На масичка в стаята има книга, в която всеки посетител записва желанията си.
Отпътуване за Мелник -най-малкия град в България.Обявен е за природен и архитектурен резерват.Виното ,което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза,е с великолепно качество.То е една от атракциите на града и региона.Комбинацията от хубаво вино и превъзходна местна кухня превръща Мелник в една отлична дестинация.  Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим - Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други.
Връщане в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.
5 ДЕН   Закуска.Свободно време за разглеждане на Банско.Вечеря.Свободно време. Нощувка.
6  ДЕН  Закуска.Отпътуване за Варна.Връщане в градовете-вечерта.
 
Офертата не включва:
 • Екскурзия до Разлог и Добърско -10 лв.;
 • Екскурзия до Байкушева мура,хижа Вихрен и Окото – 20 лв. с включен планински водач;
 • Екскурзия до Преподобна Стойна и Мелник – 25 лв.;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. –доплащане 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374 гр. Варна.
 

Офертата включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел „Тринити“-Банско;
 • Водач/екскурзовод по време на пътуването;
 • Посещение на гр.Банско;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г;
Вход Регистрация