Дестинация

Добрич, Велинград, Ковачевица, Лещен, Банско, Велинград, Добрич

Дати

26.08.2024

Цена

512 лв

Място на потегляне

Бургас Варна Добрич
Програма:
1 ДЕН  Отпътуване от Добрич-стоматологията в 06.00 ч.Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Бургас –бензиностанция OMV до МЕТРО в 09.00 ч.Кратки почивки по маршрута. Пристигане във Велинград.Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
2 ДЕН   Закуска. Пожелание-срещу доплащане- Целодневна екскурзия до Ковачевица и Лещен.
Ковачевица е село, скрило се между склоновете на Родопи планина. В края на XVIII век тук се нанасят няколко семейства българи майстори-строители, изселили се от райони, сега попадащи в Гърция и Албания. Продължавайки да упражняват занаята си и да обучават нови и нови майстори строители, тук се сформира Ковачевишка архитектурно-строителна школа, от която всяка година излизат 300-450 майстори. И така до към 1912 година, когато развитието на Ковачевишката архитектурно-строителна школа прекъсва.
Село Лещен е старинно селище със запазени старинни къщи. Първото нещо, което ще ви посрещне в село Лещен, е гледката към накацалите по стръмните склонове на планината къщички, изградени в ковачевския архитектурен стил. Те още пазят в себе си истинския дух на българското село.
Връщане в хотела. Свободно време.Вечеря.Нощувка.
3 ДЕН   Закуска. Пожелание-срещу доплащане –Целодневна екскурзия до Банско. Град Банско е един от най-известните планински курорти в България, намиращ се в подножието на Пирин планина. Той привлича многобройни туристи от страната и чужбина през всички сезони благодарение на красотата и историята си. Свободно време за разглеждане и обяд.
Връщане в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.
4 ДЕН   Закуска.Свободно време за релакс в СПА центъра на хотела.Вечеря.Нощувка.
5 ДЕН   Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за Варна.
Пристигане в града – вечерта.
 
Офертата не включва:
  • Екскурзия до Лещен и Ковачевица – 25 лв.;
  • Екскурзия до Банско  – 20 лв;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;
Може да ползвате срещу заплащане-Кални апликации,Топли процедури, Електротерапия, Частичен масаж,Антицелулитен масаж, Джакузи, Рефлексотерапия, Масаж и др.
 
 
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки:
*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100004986 гр. Варна.
 
 

Офертата включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел „Панорама“-Велинград;
  • Ползване на минерален басейн;
  • Екскурзовод/водач от агенцията;
  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.
Вход Регистрация