Информация за дестинации в ГЪРЦИЯ

Полезна информация:
Официално наименование:
Република Гърция
Площ: 132 хил. кв.км.
Население: 10 787 690 (2011 г.)
Официален език: гръцки
Столица: Атина
Валута: Евро
Религия: православно християнство
Часова зона: UTC+2
Климат: средиземноморски
Тел. код: +30Гърция – люлка на цивилизацията, държава с богата история и традиции. Тук природата е прекрасна, местата за посещение са в изобилие, а храната винаги прясна и вкусна. Непременно ще ви очароват романтичните острови и кристалните морски води.

Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Известна е  с многовековната си история, антична култура и неповторима природа.

Именно на територията на Гърция се зараждат първите европейски цивилизации, по – късно се развиват и отделните градове – държави, където пък се полагат основите на демокрацията, европейската наука, архитектура, литература, изкуство и философия.

В наши дни, всичко това създава изключително благоприятни условия за осъществяването на туристическа дейност.

Гърция развива успешно морски, културен, религиозен, познавателен  и круизен туризъм. Освен вътрешността на страната, атрактивни за посещение са и многобройните гръцки острови- славещи се със своята красота, чисти плажове и кристални морски води.

Гърците са изключително гостоприемни, приветстват своите посетители с внимание и широка усмивка. Допълнителен чар носи и изключително разнообразната и вкусна местна кухня – богат асортимент от салати, морски дарове и специалитети и разбира се традиционната гръцка алкохолна напитка узо.

...